laskagomba kaja receptek, hogy ne kelljen keresgélni

 http://www.nosalty.hu/recept/rakott-laska

http://www.nosalty.hu/recept/gombas-repas-teszta-sajtszoszban

http://www.nosalty.hu/recept/hazi-cannelloni-rikottas-laskagombaval

http://www.nosalty.hu/recept/laskagombaval-tojassal-toltott-csirkecomb

én használom bármihez és bárhogy, ahogyan a többi gombát is :) 
egy sajátságos, amit a barátnőmtől Erdélyből tanultam, viszont a legfinomabb. :) 

vajon megpárolod mindkét oldalát, majd mikor elég puha és nincs már alatta saját folyadék sem, akkor minden fejre teszel egy szelet szép sajtot és megvárod, míg ráolvad, hmmmmm, nagyon finom.

 

 

Rakott laska recept

 
Rakott laska
 
  • előkészület: 
  • sütés: 
 
hozzávalók 4 főre
 
  • 20 dkg laska
  • 40 dkg túró
  • 20 dkg angol szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • frissen őrölt bors
  • olaj a sütőforma kenéséhez
 

    story

Pár hete jelent meg a piacomon a laska (lásd:Krumplis egytál sonkával és laskával), kedves jelenség! Új recepteket próbálok vele. Ezt például a lasagne ihlette és a lustaság!

Savanyúsággal feladva vacsorára

egyéb elnevezések

Túróval és angol szalonnával rakott laska tészta

elkészítés
  1. Van egy jó kis jénaim fedővel, kiolajoztam.
  2. Tettem egy réteg laskát szárazon.
  3. Rá túrót megsózva, borsozva.
  4. Arra egy réteg vékonyra szelt angol szalonnát.
  5. Megint laska, túró, só, bors, angol szalonna.
  6. Nem raktam a jénait tele, maradt 2 centi a peremig.
  7. Annyi vizet öntöttem rá, ami ellepte az egészet, tetején a szalonna.
  8. Rátettem a fedőt és beraktam az előmelegített sütőbe fedővel borítva.
  9. Amikor a víz forrni kezdett takarékra vettem a lángot.
  10. 10 perc után levettem  a fedőt, ráöntöttem a tojással és sóval kevert tejfölt.
  11. Fedő nélkül pirosra sütöttem.
  12. Finom
    !