Buszmenetrend Szatymazon

Olyan sok mindenről lehetne írni! A téma az utcán hever. Mindig.

Itt Szatymazon a buszmenetrendet látom még mindig az érdeklődés középpontjában. Most mentek el Dorkáék, és azt láttam, hogy leszálltak egy buszról, ami töküres volt (zsombói). Pár percen belül felszálltak egy másikra, ami szintén üres volt...

Szeptember óta akárhányszor hazajöttem Budapestről, a környezetem többször is ezzel traktál. Hónapok óta. Tegnap kimentem a buszmegállóba és még mindig arról panaszkodik a néni, hogy hétvégén nincs 9-es busz.

Az elmondottakból pedig az körvonalazódik ki, hogy az egyes érdek szembenállt a többes érdekkel. Azért lett körjárat csinálva, hogy aki a közopntban lakik annak jó legyen. Igen, igen, ez minmd derék gondoljál a központban lakók, de mi lesz azokkal, akik a külterületeken laknak?

Már pedig Szatymaznak hatalmas külterülete van, és túl sokan laknak odakinn ahhoz, hogy róluk megfeledkezzenek. Vajon a tisztelt alkotók tisztában vannak azzal, hogy a tanyákra nem jár házanként az autóbusz?

De a központban álljon meg minden sarkon a körjárat, hogy ne kelljen a központban 100 métert gyalog megtenni.  A külterületen lakó nagybatyus ingázónak nincs más lehetősége: a központban leszállni, és fagyoskodva megvárni a csatlakozást. Aki meg türelmetlen, sétáljon haza a csúszós, sötét utakon.