Mer' gombát enni jó!

  Mostanság eléggé belemásztam a háztáji gombatermesztés lehetőségeibe, és arra jutottam, hogy csiperkével nem érdemes házilag molyolni, mert eléggé körülményes, sokkal egyszerűbb, ha egy ismerőstől megvesszük a befont zsákokat, s azt egy sötét kamrában elzárva, padlót locsolva párásan tartjuk. Ez egy két ezresből megvan. 

Hasznosabb, ha laskához teremtem meg a feltételeket, mert azzal könnyebb. Nem olyan igényes, nem kell vele szórakozni, mert elvan. Csutka, kukoricaszár, venyige mindig akad a ház körül. 

Ami ígéretes próbálkozásnak tűnik, az a pecsétviaszgomba, és a shiitake gyógygombák termesztése. A pecsétviaszgombához, addig nem tudok hozzászólni, amíg nem lesz egy fűrészpor beszerzőhelyem. Azzal kell ugyanis dúsítani az alapanyagot, itt a ház körül nemigen akad.

Ebben látok anyagi és egészséges életmódhoz hozzásegítő lehetőségeket. Igen kedvező hatása van a szervezetre, bár ahogy olvastam nem csodagombákról van szó.

A pecsétviaszgombát Kínában életgombának is hívják. Érdekes nem?

A Távol-keleten a népi gyógyászat alkalmazza, immunerősítő,gyulladásgátló, jó közérzet, ellenálló képesség növelő hatása miatt. Emellett energiaszegény, koleszterincsökkentő, vírusgátló is.

Szóval mindenféle bogyó helyett érdemes ezekkel kúrálni magunkat. =)

Mert élni jó!!! =D

 

nyomtatni ezt: http://gombacsira.hu/pdf/zsakos_shiitake_szines.pdf