húsvét a Balaton-felvidéken

(lopott anyag)

sírtam a röhejtől!! Ezt el kell mindenkinek olvasni!

from http://tekasztorik.blog.hu/page/2

Az idei Húsvét pontosan annyira volt atomvaracskos-világvége fesztivál, mint minden sátoros ünnep.

Nem fogom részletezni, hogyan dőltek ki faterék, hogyan ittak "Lenor" feliratú öblítős flakonból kóser szilvát, hogyan hányták le a pilátusos stációt és hogyan rohangáltak csupasz seggel nagypénteken a kápolna körül a balatonfelvidéki kis csendes faluban és hogyan tanították meg gerely részegen, a 98 éves Marika nénit medvehagymás-multifilteres, pöcs alakú sajtos pogácsát sütni, mert mindez, mondom, nem érdekes.

 

Nade a gyerekek!

 

Volt ott szám szerint vagy tizenöt. 2 hónapostól a 14 évesig.

És hétfőn beindult az őrület, hogy akkor locsolás és kinek lesz több pénze meg több csokija.

Teszkós Gabika, fater egyik elvetemült haverja, van neki 2 porontya, Zita és Zakó. Zakó amúgy Zolika csak mivel feszt eltaknyol, átkereszteltem a lurkót, mert néha én vigyázok rájuk.

Égedelem mindkettő, Kőbányán laknak, panel, dzsippók, szóval minden, amit el tudsz képzelni, telep közepén iskola, szocializáció, úri etikett, nyelvhasználat: LEVEL ZERO.

 

Nagyon nagy arc kölkök, leszámítva, hogy én nem tudok úgy káromkodni, mint ők, pedig az egyik még csak 5 éves a másik meg 4.

Lényeg a lényeg, hatalmas házban ébredezünk hajnali fél12-kor, faterék, mint a kicsúzlizott cserebogarak, fetrengenek a hátukon, ki a vécében, ki a fürdőben, ki a lépcsőn, kit-hol csapott agyon épp a delírium szívlapátja.

Reggeli szigorúan cukor, vese-és májkímélő volt: sonka, szalonna, sonka, szalonna, szalonna, kolbász, kalács, sós stangli, virsli, kenyér, bejgli, Pista kifli, tej, kávé, szilvalekvár, tömény.

Mikor ezt úgy mindenki letudta, a kölkök felöltöztek szépen és nekieredtek locsolni.

Ez rendben is volt, csak a 4 éves Zita kiakadt, hogy ez baromira nem ér, hogy a fiúk elmentek locsolózni a lányok meg akkor hát nekik hogyan lesz pénzük meg csokijuk? Mondtuk neki, hogy üljön le a kis picsájára és nyugodjon meg, ez most nem az a rajzfilm, majd jönnek és meglocsolják őt is és majd itt van főtt tojás meg import csoki, ad a fiúknak. Na ettől aztán 20 méternyire köpte a lepkemintás cumiját, hogy nem elég, hogy se bevétel meg se semmi, itt kell maradnia, büdös lesz a haja és még neki kell a hülye fiúknak adni valamit, szóval berágott és távozott a helyszínről, faterék pedig a nagy ijedelemre töltöttek maguknak még egy adag kávét cserkót és tesztelni kezdték a sült oldalast, nehogy lezuhanjon a vércukruk.

Én kimentem a kertbe, meg az utcára is egy kicsit, hogy ellenőrizzem a rohangáló gyerekeket, nem üti-e el őket a veszett falusi forgalom, mint például csacsi, bringa, tacskó, őzike, Lajos bácsi a vegyesboltból meg ilyenek.

Kora délutánra már vissza is szivárogtak a kiskrapekok, 10-15 csoki nyúl, 1000-2000.- forint, volt nagy öröm, ment a zsivaj meg a heccelődés, meg a "bibibiiii nekem több pénzem van" című eposz, de Zita nem volt sehol. Kérdeztem Zakót, hogy ecsém, a húgod hol van? Mondta, hogy "tudja a tököm, bement a Kovács nénihez valamit enni, aztán otthagytam a fenében", de egy óra múlva megérkezett a kis csaj.

Képileg a következő volt a helyzet:

Rózsaszín kis szoknyás cumis leány gyermek, húz maga után egy sport babakocsit, ami 1 méterrel nagyobb nála. A babakocsi gyakorlatilag rogyásig van édességgel, játékkal meg lóvéval.

Állunk értetlenül, gondolván, hogy Zita kirabolt valami benzinkutat, aztán kérdőre vonjuk, hogy WTF?

-Én nyertem a locsoláááááást én nyertem a locsoláááááást!

-De Zituka-mondja az apja-mi ez a sok szar amit hoztál?-közben reménykedő tekintettel beletúr a cuccokba, hátha van benne alkohol...

-Ajándééééééék!

-De honnan kaptál te ajándékot?

-Faluból!

-De miért? ÉS MIÉRT ILYEN KIBASZOTT SOKAT????

-Azért papi, mert én nem locsolhatok, mert kislány vagyok. Bementem minden házba és letoltam a bugyimat és táncoltam és kaptam érte ajándékot...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na, ez volt az a pont, ahol vagy 40 ember megfeküdt a röhögéstől, ebből 20 elkezdte stuffolni a Gabikát, hogy szerintem jövőre menjünk Dubaiba a lányoddal húsvétkor, meg hogy tiszta anyja ez a gyerek, meg satöbbi, szóval hogy a Gabikának a körtepálesztól vagy a sokktól akadtak fent a szemei, azt faterék még vizsgálják, de 8 órán keresztül nem lehetett hozzá szólni, mert zokogott a kerekes kút mellett egy 5 literes demizsonnal és nem tudta elhinni, hogy mindez vele történik.

 

 

Minden estere, az fix, hogy ide már nem mehetünk jövőre, hiába volt kiírva az út mellé, hogy "európai falu!"