Repülővel Erdélybe??

A Wizzair 4600-ért már elrepít Marosvásárhelyre, két óra alatt. Ez a legolcsóbb utazási mód, ha azt vesszük h a busz 5000 Ft, és több órát kell rostokolnod egy ülésbe. Szóval vannak előnyök és hátrányok. Ahogy utána olvastam a dolgoknak, úgy néz ki, hogy Az Isten széke közelében román falvak vannak, míg az Egyes-kő Székelyföld közelibe van.

Isten széke és az Egyes-kő. Még egy honlap, az Egyeskőé.

 

 

 ,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nagyobb térképre váltás

 

Az Isten-széke 70 km-re van, Vásárhelytől, az kb. autostoppal 2 óra. Tehát egy nap alatt ott is lennénk, 14:40-kor indul a gép Ferihegy 1-ről, 16:40-re van Vásárhelyen. Kiséta, vagy kitaxizás(Romániában olcsóbbak a tarifák) a város szélére, és kiállás. Magyar lobogóval szerintem gyorsan felvennének. Aztán uccu neki. Sátrazás a hegyoldalba este. Másnap reggel kényelmesen felkelünk, felmászunk, pihenünk egy álló nap, mikor felértünk a csúcsra, megint sátorverés. Visszafele meg ugyanez.

Negyedik napon ugye visszafele is délután mennek a repcsik, akkor bazározás, városnézés. Vásárhelyen van egy erődtemplom, meg egykét olyan épület, amiért érdemes megállni.

1 nap Bp-Isten-széke

2 Istenszéke fel

3 Istenszéke le

4 Vásárhely-Bp

 

Akár tavaszi szünetben meg is lehetne ezt csinálni. Legkésőbb nyáron.

az útvonal:


Nagyobb térképre váltás

 Kápéban az utazás egy 10.000 oda-vissza, plussz élelem kiadása.