Piros szamóca

Piros szamóca 2010 Május-Június

Negyedik napja már, hogy epret szedek. Azaz helyesebben szamócát. Az eperfán levő epret hívjuk epernek. A földi epernek szamóca a tisztes neve. Dorka volt telemarketinges melón az Ötcsillagos iskolai szövetkezetnél, ami nem vált be, de kaptunk egy olyan hívást miszerint epret lehet szedni Zsombón 450-es órabérért. 6-11-ig egy délelőttös meló. Hát jó, bólintottunk rá mindketten, mert kellett már valami pénzfia, munkahely. Ez volt múlt hét elején. Azóta már lerobotoltuk a csütörtököt, a szombatot, vasárnapot együtt. A keddet meg egyedül én. Tanulnia kellene, meg odavolt érettségit nézni. Minden elég jól sikerült neki az írásbelin. Napok? Hetek  óta együtt vagyunk, éjjel-nappal. Pára órára válunk csak meg egymástól. Nélküle üres a szobám, unalmas a fürdés, és már filmet se lehet nézni egymagamban. Egyszerűen nincs értelme. Különös, mert ilyen közel egy másik emberhez nem voltam még soha. Együtt sütünk-főzünk, mosogatunk, szinte mindent. Még wc-re is együtt megyünk a munkahelyen. :D

Vasárnap zsófia is eljött melózni. Pénteken nem volt meló. A vasárnapot és a hétfőt minálunk töltöttük sokáig aludva. Hétfő délután visszamentünk hozzájuk, de előtte még feltornáztam az tűrőképességét mert rám jött a pakolhatnék. Most is olyan rend van a szobámban hogy csak na. Mellette takaríthatnékom van. Fura. Soha nem voltam nagy rendrakó, de most… Én is meglepődöm, hogy mosogatok, takarítok, mi lesz itt a végén? Berakom a szennyest a mosásba?

Megbeszéltük hogy a közös házunkban mind a ketten végezzük a házimunkát. J  Úgyhogy erre törekszem most, rendet rakni mindenhol, és rendet fenntartani lehetőleg mindenhol. Még egy iskolai dolog vár rám a III. Napóleonos vizsga. Diákmeló, meg bringatúra. Ezek azok, amik most foglalkoztatnak. Nameg Dorka. Szombaton lesz a német szóbelije. Sztem nagyon jól fog sikerülni. Bízok benne. Jóég már Június van! Hogy telik az idő!!!! Nem is olyan rég volt Január. Most épp a Zita Boszorkánykonyháján bemutatott sütit majszolom. Meggyes-tejszínes-diós lapok. Hmm Pár napot állt a hűtőben és tökjó lett. Annyi baja lett, hogy vastag lett a tésztája. Szombaton munka után alkottuk meg ezt a remeket. Öcsém most jött haza és rögtön letámadta a meggyes sütit. „Csak annyi van??”

tavaszi mohikán

Ma reggel egyedül indultam ki a buszmegállóba melózni. Mostanság ott alszunk náluk, ha Zsombóra kell menni melózni. Napok óta szakad az eső a felhőkből. Dorka bement szegedre Íriszért, és érettségijét nézelődni. Ma van a tesója szülinapja, arra is ő vásárol be. Én pedig esőben kisétáltam. Tivadar és a kék kisbusz felvett, és suhantunk az eperföldre dolgozni. Fóliát dolgoztunk meg egy megkezdett sorral bevégeztünk egy teljes fóliát. A faluban állt a víz hazafele a főutcát le is zárták mert állítólag nem lehetett közlekedni rajta. Minden árokban töméántelen víz. Kár ogy tönkrement a gépem, mert nem tudok fotózni. Pedig van mit. Szatymazon is ál la víz az alacsony területeken. A faszamár előtt az úton áll a víz, szivattyúzzák a vizet gödörből gödörbe. Hiába nem megfelelő a csatornázás a faluban. hol picik az árkok, hol meg nincsenek. Hol meg el vannak dugulva. Nekünk mázlink van, mert egy dűlő oldalában van a házunk. Esőkabátban tekertem haza, és a nadrágom szétázott.  A kezem majd megfagyott a hidegtől,  bézbóll sapi, felette esőköpeny.

belőled ennyi nem elég

 Kerestem 7000 Ft-ot. Mocskosul büszke vagyok magamra.  Csak azt nem tudom, mire költsem el??? Annyira értékes dologgá vált, hogy sajnálom elkölteni. Tudom, mibe kerül megteremteni ezt a kicsi pénzt, és nem akarom elherdálni. Be kellene fektetni, hogy több, legyen belőle. S nem elkölteni. Pedig kellene pár dolog. Most Vasárnap úgy néz, ki megyünk családostól a kisteleki vásárba. Ott már régóta akarok venni bőrszíjat, lópokrócot, meg ilyeneket. Kellene a bringára egy két dolog, meg anyuka is bevetette magát. Szóval belőled ennyi nem elég. Ez a helyzet. több kellene, hogy jó legyek mindenhol.

indiántánc

 Bringatúrára is félre kellene tenni egy tízest. Biztos, ami biztos. Egyébként úgy számoltunk, hogy 3800-ból kijön a vonatjegy, 1500 egy kemping, 5500 Ft, plusz közös kajára beszednénk egy 515 Ft-ot.  7000 Ft-ból kijönne cakkumpakk. Szóval úgy lehet félreteszek minden fillért, hogy majd betegyem a bankba, és majd kamatoztatom. Saját házat is akarok. Önálló tanyát. Hülyének vagyok itthon is nézve hogy minek tartom bankba a pénzemet. Nem érdekel. Akarok valamit az életben, akkor azt magamnak kell megszereznem. Különben is sok kicsi sokra megy nem?

Amit kitűzök magam elé azt szeretem elérni. Komolyan gondolkozom azon is hogy elmegyek melózni. Ez az eperszedéses meló nem rossz. Bár nem csinálnám életem végéig, de tökjó fizetés kiegészítés lehet később is. Most sem megerőltető munka. Csak szokatlan hogy ki vagyok fizikailag. hiába nem vagyok hozzászokva. Többet kellene mozognom. Le vagyok épülve.      

titok

Többet mozogni, már többet is mozgok! Sokat mozgok! Dolgozom, pénzt keresek. Hogy házam legyen, önálló legyek, hogy önállóak legyünk.  J       

az utolsó levél-így döntöttem:

Beteszem a keresett pénzemet is bankba. Csak azért, hogy anyukám elől biztos helyre menekítsem. És akárhogy felidegesít, sehogy se tudjak hozzányúlni. Így lesz jó. Viktorral tovább kell végezni a film bizniszt, mert arra a pár ötszázasra is szükségem van. S abból valamit kisajtolni volna jó.