Szeged napja- Ez egy szép nap!!%!!!!

Úgy volt, hogy egy sünit beviszünk a Vadasparkba hogy leápolják...

Egy kényelmetlen reggel után sütit ragasztottunk, rétest szálíltottunk, hazarohantam feredni, készülődni. Süni elbujdosott, vagy turnékörútra indult, mert otthon nem tanáltam.

A mars téren várt reám, onnan mentünk a buszon kitalált pótprogramra. :D

Szeged napja alkalmából kinyitották az Öreg Hölgyet. Az 1904-es építésű víztorony pár éve lett felújítva, és igen régóta szerettem volna bejutni. Külön öröm hogy bejutottunk, és nem egyedül, hanem a párommal. Útközben lekerült egy fölső, szép-napos időnk volt, a napok óta eső eső végre elállt. A városban tökéletes időt élveztünk mi ketten. Egyedüli képromboló az a bolgár kamion, amelyik ráállt a zebrára. Autósorok álltak végig ameddig a szem ellátott a nagykörúton. Bolgár, török, román kamionok. Még nincs Tisza hídunk, nincs M43-asunk. A város közepén járnak ezek a monstrumok.

Fölértünk a tetőre. És az egik csúcsélményes pillanat jött elő. Hirtelen, nem is tudom hogy, de előjött. Gyönyörködtem benne, pőre bőrén, szeme csillogásán, finoman hátrahúzott mosolygó ajkain, szélfútta lobogó koronáján fényképre való negatív.

Fülébe suttogtam azt a valamit, amit ritkán mond ki az ember. Elpirult, elolvadt, hozzámbújt, átölelt. Érezte ő is, különös ez a pillanat. Egy örökkévalóság lesz.

Szecessziós palotákat, szép elemeket pásztáztunk a tetőről. És nekem az volt a benyomásom, hogy olyan ez a város, mintha egy erdőbe ültették volna ezeket a házakat. A tetőről teljesen úgy néz ki. Sok várost láttam már magasból, de Szeged nekem emiatt kiemelkedik a többi közül. Se Veszprém, Kolozsvár, Nagyszeben, Budapest nem közelíti meg ezt az állapotot.

Lassú sétát tettünk az árnyékos utca oldalon a Móra Múzeum háta mögött középkori hagyományőrzők táncikáltak, viaskodtak, itt futottunk össze Eszterékkel. Ők is jönnek kerótúrára. ÁTsétáltunk a hidivásáron, találtunk sok jó ötletet, amit meg kell valósítani.

Szitázást, kerámiázást-sültalma-kisköcsög-dobozok meg hasonlók. Kitaláltuk azt is illetve dorka, hogy csinálunk házi hamburgert. Sztem tökjó ötlet.

Meg néztünk sarus kézművest: egy nagyon jó bőrsaru 6000 forintot kóstál 2010 nyarán Szegeden. Holnap valószínűleg megvesszük. :D

Nagyjából ennyiből állt a mai nap. Ja jó lesz a holnap rétes!!!! Holnap konfirmál zsóka huga, és utána ebéd lesz.