Útikalauz a párkapcsolatokra-személyre szabottan

Örömszerzés művészete

 

Mi férfiak egyszerre csak egy dologra vagyunk képesek, így például nekünk nem megy egyszerre az olvasás és a meggymagkiköpés. Egy kicsit alaposabban körüljárva a témát erről szól, azaz a férfi és a női különbségekről szólnak Allan Pease és Barbara Pease könyvei. Ezen könyvekből adok le egy kis jegyzetet. Mit kell tudni a másik nemről? magunkról? Egy író szerint a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról származnak. Lehet benne valami. Sokszor nem értjük meg a másikat, pedig sokszor ő is ugyanarra vágyik mint én, csak másképp fejezi ki magát. Erről szól az alábbi bejegyzés. Tehát férfiról és a nőről.

(Előljáróban a tartalomról annyit, hogy elsősorban magam számára jegyzeteltem ki a könyvet, és úgy gondolom nemcsak nekem lehet hasznos, hanem bárkinek.  Éppen ezért érdeklődést szeretnék vele felkelteni. Olvasd el. Ez  egy kivonat, bizonyos részeket átugrottam, amik számomra kevésbé fontosak. Ez egy kóstoló a süteményből. Ha tetszett és többet akarsz olvasd el a könyvet. Ha éppen a szebbik nemet képviseled, akkor furcsának találod hogy eléggé egysíkúan jegyzeteletem. Elsődleges célom az volt, hogy a nőket megértsem. Eddig sajnos nem értettem dolgokat, és igen sok mindent tanultam a társas érintkezés finomításáról. Így hát merem ajánlani a könyveket, de mivel én is csak férfiból vagyok, lehet hogy fontos dolgok felett siklott el a figyelmem. Ezért érdemes lesz olvasni. Gondolkoztam azon vajon helyes-e ilyen témájú bejegyzéseket írni? Ezért kihangsúlyozom, hogy ezzel én a kölcsönös örömszerzés lehetőségére szeretném felhívni a figyelmet. Jó szemezgetést:).

Munkaköri leírás

 A munkamegosztás kényszeréből jön az, hogy a férfi vadászott, védelmezte a családot, a nő gyűjtögetett, gyermekneveléssel foglalkozott, ő volt a családi fészek őrzője. Mindezek következtében eltérő testi-agyi fejlődés alakult ki a férfiban és a nőben. Másképp gondolkoznak, másban hisznek. Orvosi-pszichológiai-szociológiai tanulmányok sora mutatta ki e különbözőségeket. A XX. században ezeket társadalmi szoktatással magyarázták. Lányoknak rózsaszín, fiúknak kék szín járt. Játékokból a lányok babáztak, a fiúk katonásdit játszottak. De ezek csak kirívóbbá tették, de nem határozták meg alapvetően viselkedésüket. pl. kibucok. A kibucok Izraelban próbálták felszámolni a fiúk és a lányok közötti nembeli sztereotípiáit. A semleges jelleget sehol sem sikerült megvalósítaniuk.  A fiúk verekedtek, agresszívek voltak, hierarchiát alkottak, míg a lányok szorosan együttműködtek, konfliktusokat kerültek, barátkoztak, osztozkodtak. Az iskolábanszex-specifikus tárgyakat vettekfel: fiúk fizikát, sportot, lányok tanárok, tanácsadók, ápolónők lettek. Tehát a teljesen semleges környezetben a biológiai adottságok kerültek felszínre.

Szerepek

Az ősrégi szerepek eltűnni látszódnak, a modern férfiak és nők elfelejtették ezeket a szabályokat. Helyükre boldogtalanság, káosz és zavar került. Összezavarodtak amunkaköri leírást illetően. A történelem során legelső alkalommal a szerelmet, a szenvedélyt, és a személyes boldogulásunkat várjuk el partnerünktől, mivel a létfenntartás már nem elsődleges szempont. Nagyszülőknél az ősi férfi-női túlélési szabályok már megváltoztak. A modern kor társadalma más funkciót vár el a férfitól, mint annak idején. A létfenntartás már nem elsődleges szempont. Helyébe lépett a szerelem, szenvedély, és a személyes boldogulásunk került. A többi állattól az különbözteti meg az embert, hogy gondolkodni tud, és előre tervezni.

A nő mint rádiólokátor

Kifinomultabb érzékszervi képességekkel rendelkezik magatartási és hangulatbeli változásokat is észreveszi. "A feleségem 50 méterről is észreveszi egy szőke hajszálat a kabátomon, de parkolás közben mindig nekifarol a garázsajtónak." A nők állandóan letapogatnak, információt szereznek a környezetükből, amit azonnal elemeznek is.

A látás

A nők periférikusan látnak, a férfiak csőlátással. Ennek is megvan a maga oka:a vadászathoz jó közel, és messzire kellett meglátni a vadat. Ezért a legtöbb baleset ma nem a kislányokat éri, hanem a kisfiúkat. A nők széles periférikus látásukkal időben észreveszik a közelgő ragadozókat, és ezért van az is hogy egy nő sose bukik le férfiakat bámulva. Különös érzékkel figyelik meg beszélgetőpartnerüket, így egy nőneka szemébe hazudni lehetetlen. Érzékenyek  hangokra, hangjeltésekre. De mi fiúk sem paanaszkodhatunk, a természet cserébe megáldott pompás hangutánzó tehetséggel. Felismerjük az állatok hangját, és utánozni is képesek vagyunk.Kár hogy mostanába már kevés hasznát venni :D

Az érintés varázsa

Ha valaki hozzád ér gyógyít. Jobb, egészségesebb, boldogabb ember leszel egy figyelmes simogatástól, ölelgetéstől. Erre még azokban a kultúrákban is igény van, ahol nem kultiválják annyira az érintést(angolok). Itt kutya és macska tisztelet dívik.

A nők bőre érzékeny szerv. Ha egy nőt meg akarunk nyerni, sokszor és a megfelelő módon érintsük, simogassuk meg, de ne fogdossuk. Kifinomult érzékelési képességekkel rendelkező hölgyek voltak a boszorkányok. Megéreztek dolgokat, mint a mai nők is akár...

 A férfi agy és a női agy

A vadászok csak egy szálon képesek gondolkozni, több téma feldobása zavarodottsághoz vezet. Tárgyalás alkalmával ha egy nő tart előadást, akkor ezért van az, hogy a végén a férfiak nem kérdeznek. A végére elvesztik a fonalat. És ezért kiválóak titkárnőnek a hölgyek. Szervez, beszél és figyel. Többfunkciós képességekkel rendelkezik. A férfiak vagy beszélnek, vagy hallgatnak. A kettő egyszerre nem megy. Beszélgetés során a nő az érzelmeket a test beszédből meríti. Ha egy nő kedvel minket egyetért mondanivalónkkal, vagy ha barátkozni akar, akkor sokat beszélget velünk. Ha büntetni akarna akkor az ellenkezője, néma kikészítés. Hozzáállásunkért, preferenciánkért és viselkedéseinkért hormonjaink és agyunk beidegződése felelős.

Beszéd

A női beszéd a közvetettségre alapoz, azaz arra céloz, amit szeretne. Kapcsolatépítést, összhangteremtést. Figyelnünk kell ezekre a szavakra. Na mi lesz? Mit gondolsz nem... Mit szólnál, ha..., Neked nem esne jól... Megértőnek kell lenni mindkét félnek, ezzel csak megpróbálják elkerülik a konfliktusokat, és az a vicchogy pont ebből lesznek a konfliktusok, mivel mi fiúk az egyszerű egyenes beszédre vgyunk berendezkedve. Ha csak utalgatnak arra mit tegyünk ne mfogjuk észrevenni. Személyes kapcsolat kiépítése egy nővel: légy figyelmes hallgató, adj hírt figyelmedről pl aha, kommunikálj a testbeszéddel érdeklődést, és a srác vagy- ne adj neki tanácsokat csak hallgasd meg. A férfi beszéd megoldás központú.

A szavak és a nők

Pontos definíciója mellékes, költői szabadsággal élnek, érzelmekkel szinezik át beszédüket. A férfiak ezzel szemben szó szerint értelmezik a szavakat. Ebből alakulnak ki az igazán fájdalmas párbeszédek egy hozzáértő számára:

Nő: Soha semmivel nem értesz velem egyet!

Férfi:Az imént 2 érveddel is egyetértettem! :O

A nők arcán 10 másodperc leforgása alatt 6 féle érzelem képes követni egymást. Követi szavaink hangletését, testbeszédünket. A férfinak ugyanezt kell tenni, ha fel akarja hívni egy nő figyelmét.

A férfiak rezzenetlen arccal figyelnek egy beszélgetés során. Ne felejtsünk el figyelem jelző szavakat használni, ha hozzánk beszélnek: Jéé, nahát, -akár értelemben ismételjük el az elhangzottakat, hümmögjünk, bólintsunk sokat figyelmünk jeléül. Ha valaki kikezdett velünk érdemes odafigyelni a hangmagasságokra. A férfi mélyebben, a nő magasabb hangon beszél. Érdekes, hogy a méllyebb hanggal rendelkező nőket tekintélyesebbnek, és intelligensebbeknek tartjuk.

Nembeli sajátosságok

Nők-korlátozott tájékozódási képesség (ebben mi fiúk vagyunk jók), általános intelligencia-eben a csajok viszik a prímet. Valamint a kommunikációban, együttműködőek, harmónikusak, fontos érték számukra az emberekhez való visszony. Férfiak- vizuális térbeli tájékozódás: 3D az agyban, problémamegoldó központtal rendelkeznek, hülye játékokat játszanak. Viszont jó képességekkel rendelkeznek építészethez, sportokhoz, játékokhoz.

A fiúk szívéhez tárgyak állnak közel, a lányok szívéhez az emberek és kapcsolataik. Versengenek, kialakul köztük egy fajta alá-fölé rendeltségi visszony, beszélgetéseik témája különböző tárgyak, tevékenységek. Ki milyen sportban, munkában, hírekben járatos? Beszédtémájuk a kocsitól kezdve technológiai szerkentyűk, mit csináltak, hol jártak... A csajok öszefognak, együttműködnek, titkokról beszélgetnek, ki kit kedvel, diéta,  kapcsolatok, házasság, gyerekek, szeretők, egyéniség, ruhák, munkakapcsolatok, személyes kérdések merülnek fel társaságukban.

Arra a kérdésre, hogy milyenek szeretnének lenni igen eltérő válaszokat, kapunk:

fiúk-merész, versengő, jó képességű, uralkodó, határozott, csodált, gyakorlatias. Míg  a lányok-kedves, melegszivű, nagylelkű, együttérző, vonzó, barátságos, adakozó.

Értékrendben a ffiak többsége presztízst, hatalmat, dolgok birtoklását. A nők mások szolgálatát, érdekes emberekkel való találkozást, kapcsolatokat emelték ki.

Az indulatokat is másképp vezetik le a férfiak odavágnak, a nők kibeszélik. Mi ffiak nehezebben beszélünk érzelmeinkről, általában nem beszélünk róla, mert így nem jövünk indulatba. A ffi támasz és nem síró-rívó ember. Mi is lenne a világból, ha minden ffi nőként viselkedne? A mi dolgunk a munka, az élelemszerzés, a túlélés és a problémamegoldás. A nők dolga a kapcsolatok ápolása, a családi fészek őrzése. Romantikáról, szerelemről álmodna, a fiúk gyorsa autókról, hajókról. A férfi gondoskodó, célja hogy boldoggá tegye a nőt. Ettől érzi magát sikeresnek. Mire vágyik a nő? szerelemre, romantikára, beszélgetésre. És a férfi? Mondják neki azt, hogy remekül csinálja amit csinál.

 Férfiakról

_Nehezen ismerjük be tévedéseinket, hozzá nem értésünket. Tévedés egyenlő a kudarccal. A gyengeség eltitkolása ma is jelen van. Amikor dühös/izgatott magába zárkózik, kimértté, távolságtartóvá válik. (Ez nagyon durva, mert én is mindig így viselkedtem, de nem tudtam hogy miért).

A férfi erededően gyanakvó, versengő, önmagán uralkodó, cédekező és magányos farkas természetű, lepleznie kell az érzelmeit hogy ura maradhasson a helyzetnek. Stressz esetén magába húzódik. Abszolút kirekesztés- így viselkedik feszültsége idején, megoldást keresve hallgat. A nők általában nem értik, ők csak akkor viselkednek így, ha megbántották/becsapták volna.

Nőkről

 Nyílt, bizalmas, együttműködő, kimutathatja sebezhetőségét, érzelmeit. Nő részéről a probléma megosztása a bizalom, a barátság jele. A fiúk ilyen esetekben hallgatnak.

férj-Minden rendben szivem? feleség-Persze!-Ilyenkor meg kell kérdezni a nőt mi nyugtalanítja. A síró nő babusgatásra, gondozásra, meghallgatásra, szeretetre vágyik.

Bevásárlás férfival: előre megadni hogy hol, meddig, akarnak a nők vásárolni.

Ruhapróba nővel: dícséret, réászletes elemzés. Hűha! Nagyszerű választás. Fordulj csak meg, Ez a szín remekül áll neked. Tisztára mintha rád szabták volna. Igazán csodásan nézel ki benne. Na ilyen mondatokkal nem lesz veszekedés a ruhavásárlás. Gyorsan, kész, és a nő is a mennyekben érzi magát.

Erotikus inger

A nőt a fülén keresztül éri. Míg a férfi a szemével látja. A nőknek kedves szavakat akarnak hallani. Elbűvölő bókokat. Olyan történeteket, melyek pozitívak. A férfi vonzereje szerelmi képességeiben és fizikai bátorságában rejlik.

Mit keresnek a nők hosszútávon? Egyéniséget, humoros, érzékeny, okos, jó testű férfit.

Mit keresnek a nők a férfiak szerint? Egyéniség, jó test, humort, érzékenység, jó képűség.

Mit keresnek a férfiak hosszútávon? Egyéniség, szépség, Okos, humoros, jó testű.

Mit keresnek a férfiak a nők szerint? Szépség, Jó test, formás mell, jó fenék, egyéniség.

Ez egy érdekes amerikai felmérés alapján történt csoportosítás. A ffiak jobban képben vannak a nők igényeit illetően.

Szerelem-szex vita

Egy kapcsolat kezdetén a szex mindig remek, lobog a szerelem. A nő sok szexet ad, a férfi sok babusgatást ad. Az egyik vágy növeli a másikat.

Vágyak: ffi szexre, nő szerelemre.  A férfi vadász. Innen kell megint kiindulni. A törzs létszám fenntartását pár csípő bedobással gyorsan elintézi, utána mennie kell dolog után. A nő csak akkor érez vágyat az szexre, ha úgy érzi szeretik, csodálják, fontosnak tarják. A férfi kiürül, a nő feltöltődik. A férfinek tudnia kell, hogy a nő számára a szex utáni állapot is rendkívül fontos, és h aennek megfelelően viselkedik, partnere hihetetlenül csábítónak fogja találni.

-Mi az amivel bármikor, boldoggá teheted a nőt?

-simogatás, dicséret, kényeztetés, kóstolgatás, ízlelgetés, masszázs, biztonság, empátia, szerenád, bók, támogatás, táplálás, humor, lecsillapítás, izgatás, kedveskedés, kiengesztelés, biztatás, cirógatás, vigasztalás, ölelés, babusgatás, ingerlés, megbékítés, védelem, telefonálás, várakozás, csókok, dörgölőzés, megbocsátás, körülzsongás, szórakoztatás, elbűvölés, cipekedés, lekötelezés, érdeklődés felkeltése, figyelmesség, bizalom, oltalmazás, öltöztetés, megerősítés, elismerés, rajongás, átkarolás, áldozathozás, álmodozás, kielégítés, szexuális felajzás, bálványozás, imádat.

-Mi az amivel bármikor, boldoggá teheted a férfit? -Ha levetkőzöl előtte.

Mitől indulnak be a nők? A nők auditív, érzésekre, érintésre, romantikára vágyik. Romantikától, kötöttségtől, kommunikációtól, bizalmasságtól, gyöngéd simogatástól.

 (hogy mi a romantika? nos, én ha neked lennék egy hangulatos helyre vinném a hölgyet, kellemes zenét beadagolva, gyertyákat gyújtani, valami koszt is legyen, jó pont ha te készítetted, beleférne egy csokor virág, egy kis csoki, egy palack pezsgő és valami lassú tánc).

Mitől indulnak be a férfiak? Vizuálisak vagyunk, szexet akarunk akár azonnal. A nők ezt általában nehezen tolerálják, de erről mi nem tehetünk, ilyen a biológiai beállítottságunk. Ezen csak a társadalomban elsajátított személyiségünk tud "normálisan" uralkodni. Na de mitől is indulunk be mi? pornográfiától, meztelenségtől, szexuális változatosságtól, csábos fehérneműtől, akár egy nő elérhetőségétől.

Ffi és nő más-más evolúciós fejlődés végtermékei. ezt a munkamegosztást kényszere hozta magával. A ffi navigátor, felfedező, család fenntartó. A nő élelemellátó, családi fészek őrzője. A férfi biológiai feladata hogy minél több egészséges nőt hajtson fel, ejtsen teherbe. Akár vegye védelembe elhullott bajtársának asszonyát is. Az mind a törzsfenntartás évvezredes ösztöneiből fakad. A nő biológiai szerepe gyermekek kihordása, megszülése, olyan partner kiválasztása, aki mellete lesz, amíg felneveli gyermekeit. Megoldás a férfi beszélgessen, vacsorázzon a nővel, cserébe megkapja a vizuális vágykeltést. A férfiakat felizgató dolgokat undorítónak minősítik elsősroban a nők. A közvélemény könyvekben, filmeken, hirdettéseken dicsőíti a nőket stimuláló dolgokat, és pornográfnak vaygy trágárnak minősíti azt, ami a férfit hozza izgalomba. Biológiai szempontból azomban mindkettőjüknek izgalomra van szükség. Emiatt sok férfi vágya beteljesületlen marad, sokukat gyötör bűntudat vagy restelkedés. Nem azt akarjuk ezzel  mondani hogy reklámozni kellene, inkább azt, hogy meg kellene értetni az emberekkel hogy miért néznek a ffiak pornót, milyen veszélyei lehetnek. Például a nem helyes szexuális hozzáállást kapja meg a néző.

A férfi, a nő, a házasság, a szex, és a szerelem

Az emberek hasonló értékrendű, érdeklődésű, hozzáállású, és felfogású emberekhez vonzódnak. Tartós kapcsolatra vágyunk. Túl sok hasonlóság unalmassá is válhat. A férfiak azt szeretik, ha ott, ahol ők kemények és laposak, a nőn lágyság és domborulat van. Ezuért szeretjük a széles csípőjű, darázsderekú, hosszú lábú és gömbölyű mellű nőket. Arcra kissebb állú, orrú, és lapos hasú nőket kedvelik. A nők is az ellentétességet tartják vonzónak a férfiban: széles vállat, kesekeny csípőt, izmos lábat/karokat, markáns állat, és vaskos orrot.

Egy nő azt mondta a férjének: Mutasd már ki drágám jobban az irántam érzett szerelmedet. Mire a férj lemosta ls felfényezte a nő kocsiját. A születésnapjára kocsiemelőt vett az asszonynak.

Ősszel és télen a legnagyobb

a ffiak tesztoszteron szintje. Udvarlás idején adatokat tényeket gyűjt össze a lányról, és önmagáról mesél mindent. A párkapcsolat elején többször megérinti a lányt. (nem szexuálisan) Ilyenekre kell gondolni mint kézfogás, hátsimogatás, arcsimogatás, hátdögönyézés, ujjak végigszántása a hajban. A nők a simogatás iránt érzékenyek. Mindezeket a férfiak vastagbőrűségük miatt nem értékelik mivel egész egyszerűen nem érzik.

Egy férfi önértékelését vagy az eredményei határozzák meg, vagy az, hogy milyen pontosan képes eltalálni egy mozgó zebrát. probléma-megoldók, ha egy férfi valakinek a véleményét kéri ki az bóknak számít, a női beszéd fő célja a beszéd. A férfi csak hallgat és biztat. Beszélgetés közben empátiát várnak a ffiaktól. A ffi legyen kedves és megértő. Feladata hogy meghallgassa őt, nomeg éreztesse a szeretetét a nővel szemben. Hogy hallgassalak meg mint egy ffi vagy mint egy barátnő? Ha lány akkkor figyelmesen empatikusan hallgat. HA férfiként probléma-megoldó-tanácsokkal látja el.

Svédországban törvénybe iktatták, hgoy a ffika a nyilvános wc-ban kötelesek ülve pisilni, mert politikailag így korrekt.

Isten megteremtette a világot, az embert, és maradt két dolog amit Ádám és Éva közt akart elosztani. Magához hívta hát őket, s elmondta ezt nekik is. Majd Isten így folytatja:"az egyik, amit valamelyikőtök megkaphat, az egy olyan szerkezet, amivel állva lehet pisilni" Több sem kell Ádámnak, magának akarja. Isten megkérdezi Évát, hogy átengedi e Ádámnak eme csodát, és Éva átengedi neki. Ádám örömittasan ki is próbálja új nemes, becses szerkezetét, mintát pisil bele a homokba. Majd Isten:" így hát Éva, te kapod meg a másik dolgot, amit el akartam köztetek osztani." Éva kíváncsi és először megköszöni Istennek, majd rákérdez, hogy még is mi az ,amit ő kapott, hisz nem lát magán változást. Isten így válaszolá:"tiéd Éva a többszörös orgazmus"

Férfiak és a stressz. Azonnal le kell magát foglalnia valamivel, a nők beszéddel oldják ugyanezt. A nők érzelmeket túloznak el, fantáziálnak az életről, kapcsolatról, fehér lovas úriemberről.

Tipp: Figyeld a nő testbeszédjét, ez feltárja érzelmi állapotukat.

 Az igazi szerelem próbája az ágyban megejtett szellentés :)

Mi a különbség egy menstruáló nő és egy terrorista között? Egy terroristával lehet tárgyalni.

 

 Tipp: Írd le milyennek szeretnéd látni hoszú távú partnered külső és belső tulajdonságait, érdeklődési körét. Hogy tudj uralkodni nemi vágyaidon és tárgyilagos maradhass mindvégig. Ez nagyon fontos, hogy ha elmúlik a rajongás állapota fen ntudunk e maradni vele olyan tartós kapcsolatat tartani, amelynek alapja a barátság, és a közös érdeklődés.

 Férfi-női kapcsolatokat az futtatja zátonyra, hogy nem vesszük észre biológiai másféleségünket. Nem vagyunk egyformák, más vágyak és ősi öszönök irányítanak bennünket még ma is. Iskolákban nem tanítják a ffi-női kapcsolatok mikéntjét!

Boldog emberek ritkán betegednek meg, mert endorfin kering a v

Ez volt

Allan és Barbara Pease: Miért nem képesek többfelé figyelni a férfiak, és miért nem tudnak eligazodni a térképen a nők?

című könyve. Egy nap alatt kiolvastam.

 

A szem, a lélek tükre mutatja meg ki az igazi társ a Földön

a témához ajánlom ezt a bloggot