rémkeresés

Bejegyzés alcíme...

 

A társkeresés sohasem volt szimpla ügy. Minden kornak megvoltak a maga hagyományai. Valamikor elég volt a lóra feldobni és elrabolni a nagy Ő-t.  A középkorban politikai, gazdasági érdekek kötötték össze a feleket, majd szép lassan külön foglalkozássá nőtte ki a dolog. A kerítő feladata volt, hogy a megbízó igényeinek megfelelő párt találjon. Nem is olyan rég pedig maguk a szülők keresték meg a szerencsés delikvenst szeretett gyermeküknek. Nekünk mára már itt van a világháló, ahol magunknak kell megkeresnünk, és behálóznunk a célszemélyt. Sokan elutasítják, mert ez nem romantikus, nem hagyjuk a végzetet dolgozni... Márai szerint a Sors ajtaját nekünk kell kinyitnunk.

Sok szónak is egy a vége: mindenki szeretne maga mellett tudni valakit. Egy lovagot, egy szeretőt, egy udvarlót, egy könnyű harmadikat, de vagy  nem találja módját a való életben vagy egyáltalán nincs önbizalma kezdeményezni. Hiába sétál az utcán, a városban a faluban, ily módon ritkán akad a horogra valaki. Ma már a legkönnyebb megoldás, ha regisztrálsz egy ezzel foglalkozó oldalra, és már mehet élesben a keresés. A mindenható internet ebből is nyereséget szeretne és amit tud pénzért értékesít. Írni csak előfizetéssel írhatsz, fényképet csak szuperfelhasználóként láthatsz  "a legjobb barátod vagyok, fizess ha van".

Nem akartam fizetni, ezért addig keresgéltem, amíg meg nem találtam azt az oldalt, ahol díjmentesen vadászatok,  de ha fizetek akkor plussz szolgáltatásokat is igénybe vehetek Maradtam az alacsony költségvetésnél, gyorsam összeütöttem egy sajátos profilt, egyéni hangvétellel írtam magamról, kitöltöttem minden üres helyet. Ha nincs rólad fenn semmi, akkor hogyan kedveljenek meg? Pár képet feltöltöttem, csakis olyat ahol egyedül szerepelek, volt barátnő, barátok nélkül. Név helyett valami titokzatosat, a cél az, hogy tetszen a hölgyeknek.  De mégis rólam szóljon. Mit szeretnek a lányok? Jókedvet, sok humort, egy határozott, magabiztos, azaz önbizalommal rendelkező férfit, akinek van saját élete, ad magára, ápolt, lehetőleg sportoljon valamit, legyen élete!   A profilképeket végiglapozva gyorsan leesett a tantusz, amit már eddig is sejtettem: a legtöbb lány túlsúlyos, vagy akad valamilyen testi hibája amit szégyell, s alacsony az önbizalmi indexe. A fényképek is pont emiatt becsapósak, mert az első kép, nem mindig ugyanazt adja vissza, mint a többi. Őszintén szólva először ódzkodtam attól, hogy ideális jelöltet állítsak, mert sosem lehet tudni, de a fentiek tükrében beállítottam súly és magasság korlátot. Azért is, mert én magam sem tartozom az átlagmagasság kolosszusai közé. Fiatalon sem szeretnék még gyermeksírást hallgatni, se alkoholos-cigi mámort megélni.. Jobb a békesség. Itt jött a nagyja. Végiglapoztam a kínálatot. Maga az megér egy riszpektet, hogy felvállalták egyedülállóságukat, ők tényleg társat akarnak maguk mellé. A komplett magyar társadalom megjelent előttem a maga levetkezett valójában. Volt itt minden Christínától kezdve a Deáknéig, az elefánttól a kisegérig, mindenfajta féle leányzóval összekeveredhetett az emberfia. Eltartott pár óráig mire ráakadtam, igen, na ezaz! Ezzel a tipussal szeretnék ismerkedni. Mosolygós, életvidám, művelt, és még házias is.