A csokifaló

  Kövérkés, világosbarna hajú, barna őzike szemű 10 év körüli kisgyermek játszadozott a homokban, felrúgva maga alatt az épített várakat, tortákat, alagutakat. Elnézte művét egy pillanatig, majd átvillant az arcán egy elégedett mosoly, már tovább is lépett a bokrok felé.

Itt hamarosan rátalált egy békára, azt kezdte el kínozni, ugráltatni, dögönyözni. Élvezettel töltötte el a kínzás keserű gyönyöre, s igen örült, hogy végre másokat is bánthat. Bence nem volt egyszerű eset. Magyar fiú létére Németországba járt iskolába, ráadásul a szülei révén sok problémát kellett megélnie. Nem telt el nap veszekedés, hangos kiabálás nélkül, ilyenkor Bence maga is hangos óbégatással adta tudtára a többieknek: én is itt vagyok! De hiába, a legkisebbet sosem hallották meg, rendszerint átsiklottak felette, s ez rosszul esett neki. De még rosszabb volt az, amikor verekedést látott. Nem tudott közbe lépni, bárhogy is szeretett volna segíteni anyunak, akárhányszor odament, ellökték és elesett. Ilyenkor már anyu is kiabált: A gyereknek nehogy baja legyen!

Anyu szerette Bencét, a szíve csücske ez az egy szem gyerek. Bence ugyan hallott róla, hogy voltak testvérei is, mint másoknak, de velük sosem találkozott. Ha rákérdezett testvérkéire anyu rendszerint azt mondta, hogy elmentek az Elvetélőbe.

Apu szerint rá hasonlított, de mindezek ellenére nem sokat törődtek vele.  Bence általában a tévé előtt ült, nassizott, miközben nézte a cartoon networkon a japán harcos meséket.

Az édesség iránti vágya olyan nagyon nagy volt, hogy még az iskolai szünetekben is képes volt kiszaladni a boltba egy-egy csokiért. A sokadik alkalommal az osztálytanítónak is feltűnt a hiányzás, Bence mivel erősen hízásnak indult nem tudott időben visszaérkezni, így a késések sorozatából osztályfőnöki intő, majd zsebpénz megvonás lett. Egyszer csak anyu magához hívta és ezt mondta neki:

-Kisfiam! Mától fogva, ha lefogysz egy kilót, akkor kapsz két eurót!

Bence mohón kapott az ajánlat után: szorgosan futott, kerékpározott, felüléseket végzett és mendegéltek a kilók kifele az ajtón.

A kapott zsebpénzen további csokikat vett magának titokban, s ez így megy tovább, napjainkig =)