Balaton-felvidéki bicótúra

- Tihany-Keszthely 2012. Augusztus 21-27


Nagyobb térképre váltás

1. nap Augusztus 21. Balatonföldvár-Tihany--10 km

Vonattal Balatonföldvár állomásra befutás (11:32), Kelenföldről 9:24-kor  (5609 (Miskolc-Tiszai - Keszthely)

Találkozó Győzőékkel, 3 óra szabadstrandolás, s innen átnyergelés a 16:00 komppal Tihanyba. Dombra feltolás, apátságolás, fagyizás, majd egy kiadós legurulás 150 km/h a másik oldalon. Az élmény feledhetetlen =)

Kolbászolás a barlanglakások táján, örvényesi vizimalom, sajkodi vadregényes öböl,  Vadkacsa szabadstrand, sátorozás a festői romoknál szabadon. A fasoros út előtt egy borospince várja érkezésünket =)

A lényeg, hogy estére a szúnyoginvázió előtt be legyünk rendezkedve az aszófői romoknál. Ez 8-9 óra körüli lesátrazást jelent. Addig szabad a pálya. A vízimalom, barátlakásokkal magasan vezetnek =)

 

  

 

2. Aszófő- Nagyvázsony--22km

 

<
Nagyobb térképre váltás

 

Ébresztő 6 órától 06:29 perc 56 másodpercig!! Fél óra alatt fel kell kelni, másik félóra alatt sátorbontás, pakolás, némelyeknek reggeli, másoknak a következő állomáson,

Aki nem készül el időben, az jön egy tábla csokival mindenkinek =)

Indulás 7up kor..((laci nem 8 péntek van))

Tourist Programme: fövenyesi bade frei, dörgicsei templomromok, feltekerés a dombokon a nagyvázsonyi várhoz, útközbe boltolás, ha időbőségibe szenvedünk, márpedig igenigen, akkor Hegyes tű-hezhöz való kerülés esélyes Zánkán keresztül.

Az éjszaka kérdéses, bár szeretnék egy patak partján, ott Nagyvázsony martján. nézni való (nem enni)Pálos kolostor, Zichy kastély.

 

 

 

 

 

3.Nagyvázsony-Hegyesd-Salföld-34 km


Nagyobb térképre váltás

 káli-medence

Átvágás a Bűvészetek völgyén, Kapolcson, csudalátványos helyeken tekeregve, malmok mentén, hegyesdi várrom, hegyesdi festői bányató helyszínelése, aztán ásványvízlopás a Theodora kékkúti telephelyéről xD, fürdés Ábrahámhegyen a Balatonban, kővágóörsi kőtenger, salföldi természetvédelmi majorság-ANNNDRIISNAK sok vízitehén !!!!

éjszakára vissza a salföldi templomromhoz

salfold-4.jpgsalfold-3.jpgsalfold-2.jpg

igen, igen itt fogunk szellemet idézni és nagyon nem aludni =)

4. Salföld-Badacsony-Szigliget-19km


Nagyobb térképre váltás

Hát kérem szépen ma kellene 40 valahány km tekerni, ehelyett pihenő féle lesz, ha nagyon nem bírunk magunkkal, akkor részegen fel lehet tekerni a Badacsonyra =) komolyra fordítva a sót lehet majd a Káli- medencébe tekeregni, Monostori kiselőadását hallgatni a tanúhegyekről, Karvaly-Papp néprajzi kiselőadását a Káli-medence emlékeiről. Ha még megtalálom a jegyzeteimet...

A szállás egy tuti szélvédett csöndes jól megközelíthető helyen lesz a szigligeti vár alatt a kerékpárút mellett. S mivel rengeteg időnk lesz e nap folyamán mindent ma kell megnézni/kipihenni, mert másnap kőkemény hegymenet lesz =)

5.Szigliget-Tapolca--Tátika 34km

Tatika_legi_5.jpg


Nagyobb térképre váltás

Reggel 7-kor elindulva megkerülve a Szent-György hegy csodás panorámáját, Tapolca felé vesszük az irányt, feléljük a tartalékainkat, és meglátogatjuk a tapolcai tecskódiszkót. Innen tova Tátikára. Hagyományos éjszakai vártúrát fogunk tartani, amikoris megkeressük a várat a sötét erdőben, majd visszavonulunk. =) Na jó nem, csak kényelmesen! Ha aznap nem fér bele az időnkbe felmegyünk másnap reggel.

6. Tátika-Rezi-Keszthely 24km


Nagyobb térképre váltás

rezi1.jpg

Reggel Rezi meghódítása de tényleg!!! Utána hagyományos fotóckodás Keszthelyen a Kárász utcán, és a kastélyban =D

végül strand és vonatozás földvár felé félúton...

Személy szerint egy utsó esti tábortüzes leülünkös- sörözünkös estének vagyok a híve.(esetleg főzünk es =P) Győzőéknél 500 pézé megszállás és befürdés várható.

Na ezt majd kérdőív eldönti mi legyen.

Szerzői jogok védve, pénztártól való távozás után reklamálás helye nincs =)

141km 6 nap alatt


Nagyobb térképre váltás

Te csaltál! Nem ér átlapozni! Ezért lépj vissza három mezőt!