a költő-filozófus

"A hétvégén a barátnőmmel töltöttem, fürdőben voltam, meg szexeltem.Tökjól telt a hétvégém"

 

Az eperföldön annyiféle emberrel megismerkedhetsz, hogy az eszméletlen!  Ma konkrétan a költőről szeretnék emlékezést adni.

A srác magyar szakos bölcsész semmirekellő, vagy ha jobban tetszik dolgos egyetemista, aki a szórakozásra költi keresetét. de nem ez a lényeg. 

József Attiláról, versekről, kortárs költőkről, álombéli bűnökről, Isten mindenhatóságáról, a spiritualizmusról beszélgetni pontosabban vitázni eperfoltos pulóverrel a hátadon nem egy hétköznapi jelenség.

S valahogy akármilyen melót végzünk is közben ledöbbenek: Basszus, mi vagyunk itt az értelmiség!

 Szánalmas és nagyszerű keveredik bennem, mert akárhogy vesszük is kultúráról beszélgetünk, filmekről, zenéről, filozófiai elgondolásokról, közben meg alattunk Ül a haszon.

A fenti mondat az, ami megmaradt: nagy adag irónia érződik benne, s most olvasva a srác verseit jöttem rá erre,  hogy mi értelmiségiek szedjük az epret, s most a tehetségünket, szakmánkat nem is tudjuk kamatoztatni, csak így. A téma adott, s akárcsak Recsken az írók-költők, mi is kultúrával ütjük el a dologidőt, frissítjük elménket akár a száraz homokot az eső.

Azt is megbeszéltük, hogy bár nincs jogsink, targoncavezetőink, de van pár év egyetem a hátunk mögött, azaz bármibe belekezdünk, ahol tanulni kell, abban mi jók vagyunk. S a diploma csak egy ugródeszka, amin ha sokáig ugrálsz, előbb vagy utóbb belekerülsz a számodra legkellemesebb vízbe.

És igen: ilyennek is kell lenni, mert itt az eperben látom, hogy rohadt sokrétű a társadalom, és kell ilyen, meg olyan, meg amolyan is. Mindenkinek megvan a maga haszna. A zenész, aki adja a hangot, a tanár aki tanít, az ember aki rávezet dolgokra.

Közben, ha Hulkkal szedetjük is a meggyet fástúl, vagy ha az iszlam dzsihad robbantja is fel magát az eperben, a tömegszerencsétlenek áldozata mégiscsak maga a merénylő, és az eperlében úszó szamócaföld. xD

S hiszik azt a kirohanó mentők...asszem fáradtak voltunk =)