Horthy csónakház-Együtt a szebb jövőért

Tegnap a református templom előtt állt egy Horthy arcképes wartburg. Rajta a címben szereplő mondat. Kicsit leakadtam mikor megláttam Horthy arcát mint reklám. Szomorú hogy a szélsőjobb? -magam semtudom már mivel illesem ezt a pártot- kisajátította magának ezt a nevet, ugyanúgy ahogy Wass Albertét is.

Nehézkesen kerülnek majd vissza attól tartok az össznemzeti értékeink közé, ha így reklámozzák az egyszerű magyar polgárok között. Mert az átlagpolgár fejében mi marad? Árpádsávos nagymagyarok fekete ruhában -teljes történelmi káosszal a fejükben- hortiznak-Wass Alberteznek. Ha kedves hungarista társaink -de nem csak ők- vennék a fáradságot, és elolvasnák Emlékiratait, akkor tudhatnák, hogy a kormányzónk lenézte a Szálasi-féle ország-gyilkolást. szeretett népének jólétet, biztonságot, valóban Szebb jövőt akart nekünk magyaroknak.

(Szebb jövőt!-levente mozgalombeli köszönésmód)


Nekünk átlag-magyaroknak is meg kellene változtatnunk azt a hibás vélekedésünket amit a kommunista időszak alatt belénk tápláltak Horthyval kapcsolatban. Elsősorban az iskolában, majd a sajtóban megismertetni az igazi Horthyt.

Jómagam olvastam az Emlékiratait. Olvasmányos egy könyv, csak az olvasásnál figyelembe kell venni, hogy utólag lett megírva.