A királynő nyak-kék-e?

Ellső fejezet

-melyben a főhősök megfelelnek egymásnak, nem túl kényelmes helyzetben

 

helyszín: Sopronkőhida fegyenc-üdülő

-Menj arrább te Büdös!

-Mi van?

-Büdös vagy! Fúj...-Nyonyó erősen eregetett a kezével az orra előtt, jelezve a levegőben erjedő intenzív aromákat.-

-Ez kérlek nem szag, ez férfiasság kérdése! Amit érezhet az esetleg egy kis Kanszag. Ami természetesen nem egyenlő a romlott hal illóanyagaival, mert az valóban büdös. Sőt! Kijelentem,hogy az Ön orra finnyás!

-Menj és fürödj meg! Ez nem állapot, idáig érzem, hogy a szobában vagy.

- Ön sérteget engem! Elégtételt követelek! Választhat: acél vagy ököl?

-Egy kiadós acélkád kellene neked Büdöském! Nyughass! Eljön majd a kakasok reggele is, várd ki a végét. Visszatérünk erre a knokautra, ha megkaptad az első szappanodat. Addig maradj a cella túlsó végében, ha megkérhetlek. Ugye tegeződhetünk?

-Lássa mi Mufurcok milyen természetközeli népek vagyunk, szeressük a nyugalmat -ekkor folyamatos ámde apró lövöldözés-szerű hangok hallatszottak a cella szellősebbik, nyitottabb részénél, pont ott, ahol ez a Nyonyó nevű gazember hűsölt.- MMI VOLT EZ? ÉS még én vagyok magának BÜDÖS???

-Kintről jöhetett az a hang, képzelődől. -Erre megint eldurrant pár riasztó pisztolyra emlékeztető lövés fél tercel halkabban.

-Én magától hallom sajnos....-mondta most már inkább az orra alatt, magának nyugtázva a dolgot. Mufurc valójában a verekedős felhívással csak keménynek akart látszani, mert úgy hallotta, hogy a börtönben így védik meg magukat az úri gengszterek, és így folytatta, ezúttal hangosan:

-...Hát, valóban nincs mit tenni, ki kell költöznünk! Javaslom forduljon át a másik oldalára! -Félfülű Mufurc alighogy kimondta e jelentős szavakat a hátáról átfordult, és a sötét fal felé fordította arcát, süket fülével felfelé, hogy ne terrorizálhassa tovább ez a szárazföldi ficsúr. Így sajnos kiválóan szellőztetett hónaljpamacsait a feledés homályába kellett rejtenie.

  Nyonyónak, mert így hívták ezt a temperamentumos, pimasz, mindenkinek beszólogató frátert, szintén nem esett ínyére az első osztálybeli társaság, de nem elmélkedett túl soká, igazat adott magában Büdösnek: ez a hely valóban lakhelyváltoztatásért kiált! Mivel volt egy kis színészi vénája, hála apjának Bandinak, aki a vándorcirkusz hasbeszélő Icája volt, és emellett több szerepet is vállalt, a halálozási sorrendnek megfelelően -így volt bohóc és oroszlánetető is egy személyben anno a Vállalatnál...

Szóval Ica álnévre hallgató apukájától tanult némi fortélyt, így könnyedén adott ki mindenféle hangot, a végbelére specializálódva. Innen is kapta a beszédes Robbantós Nyonyó művésznevet is.

Isten vagy a Sors, kinek hogy tetszik, nem engedte túl soká' filozofálgatni, mert rácsokra ütődő gumibot hangja hallatszott, s vele kimért lassú léptek közeledtek a cella ajtajához. Nagy levegőt vett, és uralkodott kimenő gáztartalékaival.

- Őrt ide, segítség!!! Ennek az őrültnek fegyvere van!!!! Hahó Valaki!! Segítség!!! - mondta elváltoztatott hangon, amire az ügyeletes rendőrbaka egyből odasietett a cella elé.

- Nyissák ki, különben lelövöm mint egy kutyát.- Ekkor benézett a kis kémlelőn át, s látta, hogy a fal mellett a félelemtől retteg az egyik rab. Körülnézett sehol senki, de érezte a zárka ajtó közelében hogy valaki hangosan zihál.

-Öööö Nekem nincs felhatalmazásom itt cselekedni, engem csak...

- piff-puff.-volt a válasz, de olyan zajosan sült el, hogy visszhangzott az egész folyosó. -Ideges matatás volt a válasz az ajtón, óvatosan kinyílt, és egy remegő fegyveres kéz látszott. A következő pillanatban a kéz gazdája már a földel kötött közeli barátságot, a hátán egy kalapos jól megtermett fiatalember trónolt.

- Hé! Büdös hékás! -Semmi reakció. Kitömte a fogoly száját, összebilincselte a kezét-lábát, és megkocogtatta cellatársa vállát.

- Ébresztő pajtikám, költözünk!

- Igen, éppen ideje volt Uram! Mi tartott ennyi ideig? Hát mi ez itt? Ez nem Úrhoz méltó eljárás! Nem kellene segítenünk rajta?

-FItyfenét, méghogy segíteni?? Na lódulj a te méreted, gyerünk beöltözni, azzal segíthetsz rajta, te leszel a túszom.

Beöltözés után hóna alá kapta Mufurcot, és a társas tánc eme sajátos formájában elhagyták a büntető végrehajtási objektum kapuit.